Vārītu biešu salāti vācu gaumē – veselīgi, vienkārši, nekad neapnīk un gatavot var kaut visu gadu

Šie salāti ir ātri un viegli pagatavojami, un tajā pašā laikā tie ir bagāti ar uzturvielām. Tie pārstāv vācu virtuves tradīcijas, kurās dominē vienkāršas, sātīgas un autentiskas garšas.

Salātu galvenā sastāvdaļa ir bietes, kas piešķir tiem izteiktu un īpašu garšas noti. To saldums lieliski saskan ar sāļām vai skābenām piedevām, radot patīkamu garšu līdzsvaru. Atkarībā no pagatavošanas veida bietes var būt kraukšķīgas vai maigas, tādējādi piešķirot ēdienam papildu tekstūras bagātību.

Biešu spilgti sarkanā vai dzeltenā krāsa piešķir salātiem vizuālu pievilcību. Bietes ir bagātas ar vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem, kas padara salātus ne tikai garšīgus, bet arī veselīgus.  Bietes labi sader ar dažādiem sieriem, riekstiem, zaļumiem un mērču variācijām, piešķirot salātiem daudzveidīgas garšu kombinācijas.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Gaisīgas pankūciņas bez rauga, olām un ar kefīru: atklāju 3 vienkāršus noslēpumus

 

Pagatavošanas gaita:

Bietes var vārīt, bet, ja nepaslinkosi un dārzeņus izcepsi cepeškrāsnī, iegūsi vienkārši pārsteidzošu salātu garšu un aromātu. Ceptas bietes ir daudz garšīgākas un veselīgākas, tām piemīt īpaša garša.

Bietes atdzesējam un sagriežam kubiņos. Arī siļķes fileju sagriežam kubiņos. Sīpolu smalki sakapājam, ābolu sagriežam mazos gabaliņos. Sastāvdaļas sajaucam salātu bļodā.

Ja uz savas automašīnas pamani ūdens pudeli, nekavējoties ziņo likumsargiem

Galbenā salātu “rozīnīte”gan ir mērce! Par to raksta otrā daļā!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk