Šie salāti ir ātri un viegli pagatavojami, un tajā pašā laikā tie ir bagāti ar uzturvielām. Tie pārstāv vācu virtuves tradīcijas, kurās dominē vienkāršas, sātīgas un autentiskas garšas.
Salātu galvenā sastāvdaļa ir bietes, kas piešķir tiem izteiktu un īpašu garšas noti. To saldums lieliski saskan ar sāļām vai skābenām piedevām, radot patīkamu garšu līdzsvaru. Atkarībā no pagatavošanas veida bietes var būt kraukšķīgas vai maigas, tādējādi piešķirot ēdienam papildu tekstūras bagātību.
Biešu spilgti sarkanā vai dzeltenā krāsa piešķir salātiem vizuālu pievilcību. Bietes ir bagātas ar vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem, kas padara salātus ne tikai garšīgus, bet arī veselīgus. Bietes labi sader ar dažādiem sieriem, riekstiem, zaļumiem un mērču variācijām, piešķirot salātiem daudzveidīgas garšu kombinācijas.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Pagatavošanas gaita:
Bietes var vārīt, bet, ja nepaslinkosi un dārzeņus izcepsi cepeškrāsnī, iegūsi vienkārši pārsteidzošu salātu garšu un aromātu. Ceptas bietes ir daudz garšīgākas un veselīgākas, tām piemīt īpaša garša.
Bietes atdzesējam un sagriežam kubiņos. Arī siļķes fileju sagriežam kubiņos. Sīpolu smalki sakapājam, ābolu sagriežam mazos gabaliņos. Sastāvdaļas sajaucam salātu bļodā.
Ja uz savas automašīnas pamani ūdens pudeli, nekavējoties ziņo likumsargiem
Galbenā salātu “rozīnīte”gan ir mērce! Par to raksta otrā daļā!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Cik lielu summu drīkst saņemt bankas kontā no tuviniekiem, draugiem un paziņām – kādu robežu nedrīkst pārkāptby Sandra Vīgante
- Plūdi, spēcīgs vējš, izskaloti ceļi: Toms Bricis nāk klajā ar steidzamu brīdinājumu – rīt, 23.jūlijā, Latvijā gaidāmi dramatiski laikapstākļiby Laura Andersone
- Veikalā sastapu vīrieti ar ratiem, kas piekrāmēti pilni ar maizes klaipiem – samulsu ne pa jokam, bet tad uzzināju, ko viņš ar tiem daraby Sandra Vīgante